Indiferent daca doriti sau nu, aparatura smart s-a mutat in baie. Evenimentul CES (Consumer Electronic Show) 2019 desfasurat in perioada 8-11 ianuarie la Las Vegas, a fost cea mai buna ocazie de prezentare a noilor idei in domeniu, cu o tendinta ciudata, dar si total predictibila: toaletele inteligente. Asa este, toalete cu caracteristici precum conexiune la internet, asistenti vocali incorporati si multe altele. Iata cele mai performante toalete inteligente expuse la show-ul din acest an:

Kohler Numi 2.0

Vasul WC inteligent de la Kohler – Numi 2.0 are o caracteristica de care nu ati fi crezut sa aveti vreodata nevoie (si poate nu veti avea nevoie vreodata): conectare cu asistentul inteligent Alexa de la Amazon. Numi 2.0 este mai mult o experienta decat o toaleta. Aceasta dispune de difuzoare de inalta calitate pentru muzica sau care va pot ajuta cu asistenta vocala Amazon. Toaleta are, de asemenea, iluminare ambientala si care se poate sincroniza cu muzica pe care o ascultati. Daca nu vreti neaparat sa vorbiti cu toaleta, exista o telecomanda.

Toto Neorest NX2

Considerata cea mai inteligenta toaleta inteligenta produsa de gigantul sanitar Toto, conceptul Neorest NX2 este castigatorul premiului CES 2019 Innovation Awards Honoree. Toaleta dispune de senzori de inalta tehnologie care actioneaza inchiderea / deschiderea capacului si actioneaza apa. Are integrat un sistem de spalare cu apa calda, uscator, capac incalzit, odorizant inclus, pentru a va face sederea cat mai placuta. Neorest NX2 utilizeaza tehnologia Actilight pentru curatarea vaselor WC cu apa electrolizata, pentru a elimina deseurile.

Inubox

Vasele WC inteligente nu sunt doar pentru oameni – prietenii dvs. patrupezi pot avea si ei unul. Conceptul Inubox este prezentat ca o toaleta completa de interior pentru caini. Toaleta detecteaza resturile, le colecteaza si curata platforma, astfel incat devine rapid gata de reutilizare. Desi nu se afla inca la vanzare, creatorii Inubox incearca sa faca rost de fonduri pentru productia in serie a acesteia si vanzarea pe piata mondiala.

LavvieBot

De obicei, cainii nu isi prea fac nevoile in casa, insa nu e si cazul pisicilor. Asa ca, de ce sa nu existe o toaleta inteligenta si pentru ele? LavvieBot este o litiera inteligenta care curata fara zgomot litiera si pune un strat nou de nisip. Va trebui sa curatati o data la doua saptamani dispozitivul, insa tot este mai bine, decat sa faceti acest lucru de cateva ori pe zi. De asemenea, LavvieBot se deodorizeaza si trimite date despre greutatea pisicii si, desigur, programul de toaleta, catre o aplicatie mobila ce monitorizeaza sanatatea pisicutei.