Ce se intampla in momentul in care nu mai vrei sa lucrezi ca model de videochat? In ce alta directie te poti orienta? Motivele pentru care vei vrea la un moment dat sa faci o schimbare sunt destul de variate, insa ce este cert e ca nu vei putea lucra ca model pentru totdeauna! Poate suna cumva alarmant cand te gandesti la o cariera, de exemplu, insa traim deja vremuri in care prea putini oameni aleg sa stea in acelasi loc de munca pentru o perioada de timp extrem de lunga, eventual din prima zi de angajare si pana in momentul in care se vor retrage de pe piata muncii.

Lucrurile stau cu totul diferit in momentul de fata, ceea ce inseamna ca marea majoritate a persoanelor vor avea pe parcursul vietii cel putin trei sau patru locuri de munca diferite, in companii diferite si uneori in domenii cat se poate de diferite de la unul la altul.

Un job inceput la 20 de ani

Cand vine vorba de videochat in Iasi, marea majoritate a celor care aleg job-ul de model sunt, in general, persoanele tinere, care urmeaza cursurile uneia dintre multele facultati din acest oras, ceea ce inseamna ca vor intra in campul muncii in jurul varstei de nouasprezece – douazeci de ani. Si vor lucra la videochat in general pana in momentul in care vor absolvi, urmand ca mai apoi sa isi inceapa o cariera in domeniul in care si-au finalizat studiile. Sigur, nu se poate face chiar o generalizare. Sunt cazuri si cazuri de modele care nu s-au oprit odata cu finalizarea studiilor si care au continuat pentru inca o perioada de timp, pentru ca mai apoi sa isi poata deschide o mica afacere cu banii pe care i-au econimisit.

Insa exista cazuri numeroase de persoane care nu vor sa faca un salt atat de mare in afara domeniului cu care s-au obisnuit si in care au acumulat atat de multa experienta. Exista cazuri de persoane care se simt atat de legate de studioul in care au lucrat ca model (de obicei pentru o perioada mai indelungata de timp), incat in momentul in care vor sa renunte la munca online, pasul pe care il vor face este acela de a ramane in cadrul companiei, ocupand insa un alt post, cum ar fi cel de trainer.

Postul de trainer de videochat este unul dintre cele mai cautate in aceste conditii, deoarece ii va oferi ocazia unui fost model sa impartaseasca din experienta sa

Lucru care este esential! In marea majoritate a studiourilor de videochat din Iasi se va pune accent pe training, deoarece acesta constituie un aspect extrem de important cand vine vorba despre evolutia oricarui model. Si cine poate sti cel mai bine cum stau lucrurile, daca nu un fost model?

Avantajul unui fost model de videochat este acela ca va putea vorbi din propria experienta, si nu doar la nivel teoretic despre tot ceea ce se intampla in fata camerei, va sti in permanenta ce sfaturi sa ofere si cum sa trateze diversele situatii care apar in mediul online, va sti sa fie un bun psiholog (fara sa fi avut neaparat studii de specialitate in domeniu) pentru acel model aflat la inceput de drum, iar asta va face diferenta!

Tu ce alegi sa faci dupa videochat?