Frumusetea inseamna sanatate, iar sanatatea inseamna sport. Practicarea sportului este cheia pentru a avea un corp frumos si sanatos, asa cum orice persoana isi doreste.
Vizavi de conceptul „sport” fiecare prefera altceva. Cineva alearga dimineata, in timp ce altcineva iubeste mai mult mersul pe bicicleta. Exista si cei care viziteaza centrul de fitness pentru a-si mentine tonul muscular si frumusetea corpului. In timpul lor liber, copiii energici sunt interesati de diferite sporturi, de exemplu, baietii prefera judo, karate, aikido, baschet, fotbal, tenis, hochei, etc., iar pentru ei parintii cumpara echipamentul aferent fiecarei discipline sportive, in timp ce fetele se bucura de gimnastica, dans, yoga, volei, etc. Acestia frecventeaza cluburile sportive de cateva ori pe saptamana, iar unii chiar zilnic. Iar pentru unii, sportul înseamna mersul pe jos de la serviciu acasa si inapoi. Totusi, fiecare dintre „sporturile” de mai sus poate fi inclus in categoria numita „wellness”.

Sportiv pasiv sau activ?

Indiferent cat de implicat este in sport si indiferent ce se intelege prin acest cuvant voluminos „sport”, el ramane unul dintre cele mai importante lucruri din viata umana. La urma urmei, sportul ne face mai tineri si mai sanatosi atat in suflet, cat si in trup.
Cu toate acestea, uneori sportul pentru o persoana devine nu numai un hobbу sau un raspuns la intrebarea „cum sa va mentineti sanatatea?”, ci si un mod de viata. Este deosebit de important modul in care o persoana intra in acest mod de viata: ca simplu spectator sau ca participant activ al vietii sportive. In primul caz, o persoana urmareste indeaproape realizarile sportivilor de renume mondial, asteapta cu nerabdare momentul in care vor fi anuntate rezultatele competitiilor intr-un anumit sport. Asta nu inseamna nimic, si o astfel de persoana este lasata in urma de practicantii sportului, deoarece iubirea pasiva a sportului nu este suficienta pentru a avea un corp frumos si sanatos.

Sportul – un mod de viata

Una este daca va place sa stati la televizor seara si sa urmariti un meci de fotbal, iar alta este daca doriti sa jonglati mingea chiar pe un teren de amatori. Sportul devine o parte a vietii unei persoane si, prin urmare, ii aduce nu numai placere morala, ci si fizica, care este mult mai importanta.
Sunt persoane implicate in sport pentru placerea lor morala, dar majoritatea acestor persoane sunt persoane din primul si al doilea grup. De asemenea, multi oameni isi traiesc viata pentru sport si literalmente asociaza totul cu ea: devin, de asemenea, observatori pasivi ai programelor sportive si obiecte active ale competitiilor sportive, incercand in mod constant sa ajunga in topul sportivilor care sunt cei mai de succes in tara sau in lume. Iar acesti oameni sunt inclusi in cel de-al treilea grup, care nu a fost desemnat mai devreme. Indiferent de modul in care o persoana trateaza sportul si in orice grup vrea sa fie, acompaniamentul sportiv al vietii este extrem de important si benefic.