Evadarea din cotidian si promovarea unor valori reale si concrete se materializeaza cel mai bine prin introducerea tinerilor in lumea culturala.

Teatrul este un promotor al ideilor marilor dramaturgi, care au transpus pe scena trairi, sentimente, dar si concepte valoroase. Orice parinte are obligatia morala de a merge impreuna cu copii la spectacole de teatru potrivite varstei lor.

In acest scop, exista teatrul de papusi, un spectacol deosebit, care reprezinta o excelenta modalitate de a le deschide celor mici universul imaginatiei. Dezvoltarea psihica a copiilor depinde de noi, iar daca o sa avem grija sa ii indrumam catre asemenea manifestari artistice inspirate, cu siguranta vor deveni oameni inteligenti cu o cultura foarte bogata.

Evolutia tinerilor catre maturitate nu se poate realiza decat prin schimbarea unor tipare invechite de gandire si modelarea unui comportament apropiat de viata reala. Teatrul ofera modele si tipare pentru situatii de viata complexe, iar tinerii sunt cei mai vulnerabili atunci cand vorbim de preluarea unor modele specifice societatii in care traim.

De aceea, in scoli si in licee trebuie incurajate si sustinute campanii de promovare a teatrului si artelor, iar cei mai talentati elevi sa fie incurajati sa participe activ la actul teatral. Cursurile de teatru pot contribui la dezvoltarea armonioasa a tinerilor, incita la initiative, stimuleaza imaginatia si antreneaza memoria. Cei timizi se vor simti mai in largul lor intrupand personaje care le insufla idei si concepte apropiate de gusturile lor. Personajele operelor teatrale sunt mereu vii si actuale, iar teatrul farmeca la orice varsta.

Consider ca teatrul este indispensabil in viata tinerilor, pentru ca arta este una dintre principalele modalitati prin intermediul careia reusim sa evadam din cotidian, iar cunostiintele despre teatru si scena, ne ajuta sa ne conturam si o personalitate puternica pe parcursul anilor de adolescenta si de maturitate.