Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, spun medicii. Deci trebuie sa consumati alimente sanatoase, nu-i asa? Iubitorii de cereale cunosc si iubesc deja fulgii de ovaz, care au beneficii deosebite pentru sanatatea dumneavoastra.
Ovazul trebuie sa fie de inaltă calitate, ecologic și fara impuritati și particule straine. Pentru a diversifica gustul fulgilor de ovăz, adaugați la amestec fructe proaspete, nuci, scortisoară sau iaurt cu conținut scazut de grasimi.
Faina de ovaz este ideala pentru tratamentul afectiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi eczeme sau iritatii și ajuta la intretinerea pielii sanatoase. Proprietatile unice ale fulgilor de ovaz provin din existenta unei diversitati de vitamine și oligoelemente in compoziția sa.
Zincul ne ajuta la curatat pielea si la îndepartarea toxinelor si a altor compusi nocivi care imbatranesc tenul. De asemenea, reduce porii dilatati și are un efect de lifting asupra pielii mature. Fierul este unul dintre cele mai importante elemente pentru nutriția celulelor pielii. Manganul elimină umflaturile si scade inflamatia, ajuta la vindecarea rapida a pielii dupa rani, vanatai, arsuri și alte micro-leziuni. Magneziul normalizeaza circulatia sangelui si regenereaza celulele epidermei.
Faina de ovaz este bogata în carbohidrati și ofera multă energie organismului
Se recomandă să consumati la micul dejun circa 200 gr de fulgi de ovaz, combinati cu fructe sau lactate. Ovazul este un aliment usor digerabil, ajuta la buna functionare a stomacului, este suportat inclusiv de copii sau de persoanele in varsta. Datorită acidului linoleic și a fibrelor solubile continute în fulgii de ovaz, acest aliment ajuta la scaderea nivelului de trigliceride și a colesterolului „rau” din sange. Aceste elemente nutritive au rolul de a reduce depozitele de grasime de pe pereții arterelor si protejează corpul nostru de anumite maladii cardiace cum ar fi ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.