Vloggerul filmeaza videoclipuri si le urca ulterior pe canalul sau de Youtube din confortul propriei case, ceea ce inseamna ca si aceasta poate fi considerata munca la domiciliu. Temele video pot fi foarte diferite. Vloggerii fac recenzii despre produse, ii invata pe abonati lucruri utile, ii distreaza sau pur si simplu vorbesc despre viata lor. Cine sunt vloggerii? Oameni obisnuiti de diferite varste – copii, tineri si chiar pensionari. Ei sunt uniti de capacitatea si dorinta de a spune si de a arata ceva interesant.

Pentru unii, vlogging-ul este un hobby, dar pentru altii reprezinta si o sursa de venit. Iar veniturile pot fi consistente. Vloggerii foarte populari castiga nu mai putin decat vedetele de la Hollywood. Cei mai faimosi vloggeri din lume castiga pana la 15 milioane de euro pe an.

Cum sa va faceti o idee pentru canalul dvs. Youtube?

Exista trei cerinte importante pe care trebuie sa le indeplineasca un canal Youtube:

– sa fie interesant pentru tine personal;

– sa faci totul din placere;

– tema sa fie interesanta pentru un numar mare de oameni, daca doriti sa deveniti un vlogger popular si sa castigati bani.

Primul punct este foarte important. Daca subiectul pare promitator, dar nu sunteti interesat personal, entuziasmul dvs. va disparea rapid. In primul rand ar trebui sa fie interesul dvs., dorinta de a incerca ceva nou si de a va dezvolta. Si atunci vor veni banii.

Deci, ganditi-va ce va place, ce puteti face bine? Luati in considerare toate optiunile. Ceea ce vi se pare comun, poate fi foarte interesant pentru alti oameni. Si pentru a intelege ce este interesant pentru un numar mare de oameni, uitati-va la ce subiecte se solicita pe YouTube.

Instructiuni despre cum sa deveniti vlogger

Inregistrati-va pe Youtube. Selectati un subiect de canal. Veniti cu un nume interesant si memorabil si inregistrati canalul.

Facet-va un canal atractiv. Realizati singur sau comandati pentru el un logo frumos, palarie, avatar, banda. Adaugati o descriere interesanta si clara. Spuneti cine sunteti, despre ce este canalul, de ce videoclipurile dvs. merita vizionate.

Filmati primul videoclip. Sa fie scurt, este mai usor sa incepeti cu lucruri simple. Alegeti cel mai bun loc si unghi pentru filmare. Incercati sa nu aveti elemente suplimentare in cadru. Eliminati sunetele straine. Ganditi-va scriptul in prealabil. Puteti chiar sa prescrieti integral textul. Asadar, va va fi mai usor sa filmati video, mai ales la inceput.

Incarcati videoclipul pe YouTube. Alegeti o muzica draguta si adaugati-o videoclipului. Va rugam sa retineti ca muzica trebuie sa fie fara drepturi de autor.

Pentru inceput, puteti face acest lucru fara un editor video. Dar daca stapaniti unul din numeroasele optiuni online (incepeti cu unul ce ofera si o varianta gratuita de editare video unline), va deveni si mai usor de lucrat – puteti imbunatati calitatea videoclipului, puteti taia si lipi fragmentele si multe altele.

Filmati videoclipuri in mod regulat, cel putin o data pe saptamana. Postati-le, chiar daca unele vor fi asemanatoare. In videoclipurile urmatoare veti tine cont de aceste deficiente, iar videoclipurile dvs. vor fi din ce in ce mai bune.

Atrageti un gen de public pe canal. Initial, pot fi prietenii, cunoscutii, apoi – prietenii prietenilor etc. Puteti cumpara anunturi pe alte canale cu subiecte similare, pentru a atrage abonati rapid.

Optimizarea videoclipurilor pentru canalul YouTube va poate creste numarul de abonati si, implicit, vizualizarile, respectiv castigurile.