Esti interesat sa afli de ce este nevoie pentru a deveni un electrician? Afla mai multe despre perspectivele de angajare ca electrician citind acest articol.

Ce este un electrician ?

La un loc de muncă ca electrician esti responsabil de a instala și de a stabili diferite componente electrice. Electricienii pot lucra independent sau ca angajați, iar în timp ce majoritatea vizitează casele oamenilor, unii pot lucra exclusiv în spațiile publice. După absolvirea liceului, este necesară pregatirea scolara pentru a începe o carieră de electrician.

Care sunt atribuțiile mele de electrician?

În calitate de electrician, trebuie sa instalați și reparați sisteme de alimentare cu energie electrica pentru clădiri rezidențiale sau comerciale. Deși tipul lucrărilor de întreținere efectuate poate varia substanțial, de obicei folosiți unelte de mână și unelte electrice pentru a conecta cablurile electrice la întreruptoare, transformatoare, ieșiri și alte componente corespunzătoare. Rolul dvs. principal în orice situație este asigurarea fluxului sigur si constant de energie.

Munca dvs. în calitate de electrician necesită, de asemenea, focalizarea și respectarea procedurilor de siguranță pentru a evita rănirea accidentală, cum ar fi șocul electric. Este posibil să fie necesar să citiți și să analizați planurile pentru a determina unde se formează circuitele. După terminarea cablării, puteți utiliza dispozitive de măsurare pentru a testa conexiunile și pentru a măsura cantitatea de energie electrică care trece printr-un anumit sistem. O săptămână de lucru standard de 40 de ore este frecventă în profesie, dar întreruperile de energie pot duce la ore suplimentare sau seara și la sfârșit de săptămână dacă sunteți angajat de o companie de utilități publice.

Care este perspectiva carierei?

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din Bucuresti, ocuparea forței de muncă a electricienilor este de așteptat să crească cu 14% în 2014 până în 2024. Avansurile în tehnologie, sistemele de cabluri mai sofisticate și tendintele pentru a instala dispozitive mai eficiente din punct de vedere energetic determina o crestere a cererii pentru aceasta profesie. Puteți lucra într-o varietate de industrii, dar cel mai frecvent fie lucrează pentru firmele contractante electrice, fie lucrează independent.