Tinerii liceeni aleg sa urmeze cursurile unei facultati din motive diferite. Fie ca e vorba de statut social, pasiune, vocatie sau sfatul parintilor, una din cele mai cautate facultati este cea de Drept.

Daca in trecut liceenii se indreptau spre facultatile de drept in cautarea dreptatii, in 2018 putem spune, cu certitudine, ca alegerea lor este determinata de motive care tin de versatilitatea profesiei juridice, de curiozitatea si nazuinta de a intelege structura si organizarea unei societati, regulile morale si sociale, reglementarile umane nascute din dorinta de echitate si echilibru. Desi unii tineri inca mai cred ca o facultate cu profil juridic este o cale usoara pentru a face bani rapid si de a avea putere, totusi majoritatea isi construiesc o alegere matura si rationala, urmata de un plan de cariera foarte bine construit.

Facultatea de Drept presupune efort, dedicare, sacrificiu si munca asidua ani la rand, necesita renuntari, efort financiar si multa ambitie si perseverenta. In momentul actual, acest domeniu are multi specialisti. Studiile juridice te construiesc ca om, te ancoreaza in realitate si iti ofera echilibrul necesar in viata. Esenta acestei facultati consta in capacitatea de a lua decizii pe baza unor informatii acumulate in perioade lungi de timp pentru ca in final sa poti profesa cu succes in spatiul juridic, diplomatic sau admininstrativ.

Aceasta facultate complexa ofera directii de orientare tinerilor, ii ajuta in dezvoltarea unei gandiri critice si logice, rationale, le da putere decizionala si optiuni variate. Desi concurenta acerba si competitivitatea crescuta din anii de facultate sunt stimulante, pentru tineri este o adevarata scoala a vietii unde incep sa inteleaga mecanismele societatii si sa demonsteze gestionarea corecta a dreptatii si adevarului, aceasta fiind scopul final al absolventului de Drept.