Cresterea si educatia copiilor este o sarcina dificila pentru parinti. Este important aici ca copilul sa creasca nu numai ca o persoana cultivata, ci si ca una fericita, deoarece toate problemele adultilor nefericiti vin adesea din copilarie. O atentie deosebita trebuie acordata educatiei fiicelor. O fata are o fire mai sensibila, mai deschisa emotional si mai vulnerabila. Orice actiuni gresite ale parintilor pot provoca daune grave formarii „Eului” feminin.

In acest articol iti vom spune cum sa cresti o mica printesa, astfel incat sa aiba o soarta fericita in viitor!

Pentru o fata nu exista niciodata prea multa dragoste si grija

Fata trebuie sa „se scalde” in dragoste. Intreaga ei fiinta are nevoie de mangaiere si ingrijire, ca de aer. Acest lucru o ajuta sa inteleaga si sa accepte principala proprietate a iubirii adevarate – abnegatia. Daca parintii sunt reci si zgarciti de emotii, atunci fiica incepe sa caute modalitati de a-si satisface nevoia cu ajutorul unui comportament exemplar, a unor note bune la scoala si a curateniei. Ea incepe sa „castige” dragostea, deoarece intelege ca pur si simplu nu o poate obtine.

Ulterior, acest comportament se fixeaza si se manifesta la varsta adulta. O femeie, ca o molie, zboara catre toti cei care arata cel mai mic interes pentru ea. Adesea, fetele care nu au fost iubite in copilarie dezvolta un atasament patologic la varsta adulta, care nu are nimic de-a face cu dragostea adevarata. O femeie incearca in toate modurile posibile sa-i multumeasca unui barbat, temandu-se ca, altfel, el nu se va apropia de ea si o va parasi.

Accent pe calitatile feminine ale caracterului

Simpatie, tandrete, blandete, flexibilitate de caracter – acestea sunt trasaturile care trebuie crescute la copiii de ambele sexe. Dar daca pentru un baiat vor avea o importanta secundara, atunci pentru o fata sunt fundamentul pe care se va forma principiul ei feminin. Dezvoltarea sensibilitatii, tandretei, modestiei fac din femeie o creatura unica, iar aceasta este puterea ei, nu slabiciunea.

Energia feminina curge lin si calm, asa ca hobby-urile creative linistite vor contribui la formarea ei. Angajati-va cu printesa dumneavoastra in desen, cusut sau broderie, modelare. Orice ocupatie care creeaza ceva, este feminina.

Pentru orice fata, tatal este un reper in lumea barbatilor

Tatal este o persoana importanta in viata unei fete. Acesta este primul barbat cu care incepe sa comunice indeaproape. El este cel care da o idee despre oameni in general.

Tatal este un reper pentru fiica saDaca tata este amabil, generos, mereu sustinator si linistitor, atunci fata creste cu o idee clara despre ce fel de partener de viata vrea sa vada langa ea. In acelasi timp, in general, atitudinea ei fata de barbati se va dezvolta pozitiv si de incredere. Chiar daca va primi experienta personala negativa in viitor, ea va crede ca nu toti barbatii sunt rai, deoarece exista un exemplu pozitiv in fata ochilor ei – tatal. Aceasta credinta ii va da puterea de a indura posibile dezamagiri si de a intalni un barbat demn.

Relatiile de familie sunt, de asemenea, importante. Daca parintii se respecta, tatal o apreciaza pe mama, o admira, atunci fata se va stradui in viitor doar pentru astfel de relatii. Daca au existat probleme cu tatal, atunci fiica isi transfera toate sentimentele negative fata de tatal ei altor barbati. Ea cauta defecte in ele pentru a se asigura ca nu exista barbati buni. Cu conflicte frecvente intre parinti, fata va decide ca insultele si umilirea sunt normale si ca toti barbatii sunt asa. Pe viitor, cel mai probabil, va repeta scenariul familiei sale. Ce rost are sa-l astepte pe print cand pur si simplu nu este acolo?

Cadouri, fara niciun motiv anume

Rasfatati fata cu cadouri fara motiv – nu asteptati sarbatorile sau un moment special. Fiica ta este un miracol in sine si numai pentru asta trebuie sa fie multumita si daruita. Fata trebuie invatata sa accepte cadouri si sa nu se simta obligata pentru ele. Nu este recomandat sa stabiliti conditii pentru primirea unui cadou, de exemplu, „daca termini bine anul scolar, iti dam un telefon”. Acest lucru o duce la ideea ca trebuie facut ceva pentru a primi cadoul. Ulterior, dupa ce a primit un cadou de la un barbat, se va simti inconfortabil si il va suspecta pe barbat de intentii ascunse. Un astfel de sentiment va duce la indoiala de sine si va submina increderea in sexul opus.

Este important sa iti inveti copila nu numai sa raspunda pozitiv la cadouri, ci si sa le poata refuza. O fata trebuie sa poata avea incredere in intuitia ei. Este mai bine sa nu ia cadouri de la o persoana necunoscuta sau neplacuta. A spune un „nu” clar si politicos este o arta care ar trebui predata si unui copil.

Dar treburile casnice?

Fericirea in casa nu depinde de cat de bine o femeie manuieste un mop sau de cate feluri de mancare delicioase poate gati. Desigur, ea trebuie invatata, dar nu ar trebui sa faca asta cu forta. Lasa treburile casnice sa se transforme in hobby-uri preferate. Daca o mama gateste cu placere iar curatenia se face cu o dispozitie buna, atunci fata insasi va incepe sa faca asta mai devreme sau mai tarziu.

Nu este nevoie sa pedepsesti fata prin curatenie, rusine pentru mizeria din camera ei, pentru ca atunci treburile casnice vor fi asociate cu amintiri proaste. Este mai bine sa va concentrati pe curatenia si frumusetea din jur, sa o laudati de fiecare data cand fiica insasi a curatat lucrurile sau a pus frumos masa.

Daca in copilarie „umpleti” o fata cu dragoste si grija, atunci pur si simplu nu va avea de ales decat sa devina o femeie fericita si increzatoare in sine!