Ocrotit de o planeta Saturn stricta si de elementele intelepte de pamant, Capricornul abordeaza cautarea jumatatii sale ca o intreprindere serioasa, preferand sa fie singur decat sa se multumeasca cu relatii intamplatoare. Reprezentantii acestui semn sunt sceptici si rezervati, ceea ce ii impiedica sa faca o impresie pozitiva la prima intalnire. Tinerii Capricorni creeaza inconstient o bariera psihologica in comunicare, prin urmare, in tinerete nu sunt foarte norocosi in dragoste. Increderea interna si succesul in problemele de dragoste le vin pe masura ce dobandesc statut, bogatie materiala si experienta.

Caracteristicile semnului Capricorn

Barbatul Capricorn va incerca sa impresioneze cu un costum scump, o masina, un job promitator. Femeia Capricorn va incerca sa castige simpatie cu un aspect remarcabil, dorinta de a crea o familie si promisiunea de a fi o sotie credincioasa. Capricornul nu poate determina intuitiv daca este compatibil cu persoana pe care o place. La inceput cedeaza la atractia fizica si abia apoi se gandeste daca cel ales este potrivit pentru el ca partener de viata. Capricornul respecta formalitatile de curte clasica si respecta strict traditiile familiei. El va incerca sa se gandeasca la toate detaliile primei intalniri pentru a o face de neuitat. Daca este increzator intr-un partener, nu va intarzia deplasarea la oficiul registrului. Este probabil ca un Capricorn sa se casatoreasca in primul an de convietuire. Casatoria pentru Capricorn este o obligatie pe care o ia foarte in serios. Daca apar crize in viata de familie, el incearca sa le supravietuiasca cu cea mai mica pierdere pentru el si familia sa. Bunastarea materiala, cariera si statutul social sunt cele mai inalte prioritati pentru el.

Semnele cu care Capricornul este compatibil

Cea mai buna compatibilitate se observa intre Capricorn si reprezentantii elementului apa, respectiv Pesti, Scorpion sau Rac. Romantismul si emotionalitatea elementului de apa este capabil sa trezeasca in mintea Capricornului cele mai tandre sentimente. In alianta Capricorn-Pesti, partenerii isi apreciaza reciproc acele calitati care le lipsesc nativ. Capricornul admira bunatatea si loialitatea Pestilor, care sunt atrasi de spiritul si perseverenta Capricornului. O dragoste impartasita pentru o viata confortabila si sigura asigura acest cuplu ca merge in directie buna. Determinarea Capricornului si munca grea vor face alianta lor prospera din punct de vedere financiar, iar Pestii vor crea o familie de incredere in spate. Capricornul si Scorpionul prospera, intrucat impartasesc fiecare ambitiile celuilalt. O trasatura caracteristica a cuplului lor este determinarea generala a acestora de a progresa. Acest cuplu va avea obiective clare pentru a trai impreuna si, in cel mai bun caz, vor combina logica practica cu intuitia, creand o echipa dinamica. Sufletul Racului va ajuta la ruperea armurii exterioare a Capricornului, pentru a dezvalui cele mai pure si frumoase fatete ale naturii sale. Racul se simte in siguranta datorita parteneriatului cu un Capricorn de incredere.