De la bun inceput, trebuie sa stiti ca depinde doar de persoana insasi cu ce succes se va realiza profesional. Nu este niciodata prea tarziu sa va schimbati jobul, mai ales daca simtiti ca nu totul merge bine pentru dvs. sau ca actualul job nu este potrivit pentru viitorul dvs.

Principalul lucru este sa nu renuntati, sa mergeti mai departe, si sa va amintiti ca o constientizare clara a capacitatilor dvs. si prezentarea asteptarilor de la noul job duce la o activitate in care veti aprecia pozitiv fiecare zi.

Evitati informatiile negative despre angajatorul anterior

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli. Atunci cand se testeaza un solicitant nemultumit de angajatorul anterior, concluzia evidenta a noului angajator sugereaza ca solicitantul este conflictual, ca nu poate lucra bine cu echipa si, ulterior, va putea la fel de bine sa vorbeasca despre jobul din noua companie.

Evitati atitudinea negativa fata de resursele umane

Multi candidati la un job considera ca managerul de resurse umane este o legatura intermediara inutila. Acest lucru afecteaza comunicarea cu mediatorul HR: solicitantul vorbeste in mod disproportionat, raspunde lent la intrebari, aratand cu toata convingerea ca prefera sa obtina un interviu cu managerul de angajare.

Sarcina resurselor umane este de a evalua calitatea psihologica a unei persoane, precum si armonizarea acesteia cu cultura corporativa a companiei. Tratarea managerului de resurse umane ca partener si aliat va va creste sansele de a obtine jobul dorit.

Este o greseala sa puneti accent pe salariu

Daca solicitantul de job este concentrat doar pe bani, angajatorul va decide ca acesta va fi usor de satisfacut si, ulterior, motivarea sa nu va fi suficienta. Este important sa aratati ca sunteti interesat de functionalitatea jobului in sine, de sarcinile de lucru si de cresterea profesionala.

Nu ezitati sa puneti intrebari

Nu ar trebui sa taceti atunci cand vi se cere sa puneti intrebari. Aceasta parte a interviului este o etapa importanta in evaluarea motivatiei si a interesului dvs. pentru jobul respectiv. Incercati sa aflati cat mai detaliat despre sarcinile, structura companiei, criteriile de evaluare a muncii dvs. si despre obiectivele strategice ale companiei.

Pregatirea pentru interviu in cautarea unui job

Daca un candidat nu stie nimic despre compania la care a venit si nu a studiat cu atentie fisa postului dorit, acest lucru poate provoca o reactie negativa. Studiati sursele deschise, site-ul companiei, pregatiti o auto-prezentare in conformitate cu cerintele angajatorului. Este important sa nu vorbiti numai despre experienta dvs., ci sa o faceti in raport cu specificul jobului vacant si al companiei la care ati venit.

Pe langa scrierea eficienta a CV-ului, confirmarea prompta a interviului care urmeaza si comportamentul bine gestionat in timpul interviului, o pagina pusa la punct pe retelele de socializare poate juca un rol foarte important in angajarea unui solicitant de job.

In era tehnologiei de varf, impartirea vietii intre viata personala si munca se apropie de sfarsit. Deja se dezvolta programe cu potential, care vor analiza activitatea dvs. sociala (conturile din retelele sociale, frecventa si ora de vizitare a acestora, subiectul postarilor si declaratiilor dvs.) si vor emite datele procesate catre angajator.

Si, desi putine companii adopta astfel de programe, iar programele in sine nu sunt inca ideale, acum este momentul sa incepeti sa monitorizati atent ce scrieti pe aceste pagini. Managerul de resurse umane al angajatorului va va vizita cel mai probabil pagina de pe reteaua social-media, inainte de interviul final. Si nu veti sti niciodata de ce ati fost refuzat, chiar daca in interviul pentru job veti considera ca v-ati descurcat rezonabil.

Speram ca acum aveti mai clar in minte care sunt principalele greseli de evitat in cautarea unui job.