Un aparat foto de tip DSLR fără un obiectiv de calitate este pur și simplu inutil, însă lentilele de calitate nu vin la un preț accesibil. De aceea astăzi ne vom uita la câteva dintre cele mai bune lentile, care totuși nu îți vor face o gaură în buzunar.

Vom începe cu un obiectiv de la Canon, acesta fiind EF 50 mm f/1.8. Acest obiectiv este unul fix, după cum îi zice și numele, acesta având o performanță excelentă în lumină redusă. Acesta poate fi folosit atât în modul Auto Focus, cât și în modul Manual Focus, în funcție de situație. Canon EF 50mm f/1.8 poate fi achiziționat la prețul aproximativ de 650 de lei.

Următorul obiectiv pentru o camera foto de pe lista noastră este Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6. Am ajuns și la clasicele lentile 18-55 care vin în majoritatea kiturilor, însă nu fiți păcăliți de aparențe, un obiectiv 18-55 este întotdeauna folositor, deoarece acesta poate fi folosit în majoritatea condițiilor și tipurilor de fotografie. Din păcate acest model nu este dotat cu stabilizare, însă acest lucru nu este o problema, acest obiectiv nefiind axat tocmai pe înregistrarea video, aceasta fiind însă practicabilă cu ajutorul unui trepied. Acest obiectiv poate fi achiziționat la pretul aproximativ de 400 de Lei.

Ultimul obiectiv de pe lista noastră de astăzi, însă nu cel din urmă, este foarte asemănător cu primul, fiind vorba despre Nikon af Nikkor 50mm f/1.8D. Acesta este practic replica primului obiectiv despre care am vorbit, numai că aceste lentile sunt produse de Nikon pentru aparatele lor. Este vorba de aceeași performanță excelentă în lumină redusă și de același obiectiv fix de 50mm, însă la un preț cu 100 de Lei mai mare, aducând prețul acestuia la 750 de lei.

Sperăm că acest articol in care am prezentat cateva accesorii foto ieftine te va ajuta să alegi cele mai bune lentile foto pentru camere foto DSLR care vor fi potrivite pentru tine, dar și la un pret relativ accesibil.