In ziua de azi este aproape imposibil sa ne imaginam viata unei persoane moderne fara automobil. Dintre toate vehiculele, masinile personale sunt recunoscute ca fiind cele mai confortabile. Totusi, nu toata lumea isi poate permite sa cumpere si sa intretina un astfel de „camarad” pe patru roti. Intr-o astfel de situatie, solutia poate fi inchirierile auto, domeniu in care se gaseste o gama larga de oferte. Pentru ca acest serviciu rent a car sa va aduca exclusiv beneficii si sa nu se transforme intr-o situatie cu circumstante neprevazute, ar trebui sa va ghidati dupa cateva reguli de baza.

Cititi cu atentie contractul de inchiriere

Inchirierea unei masini are intotdeauna numeroase nuante, iar fiecare dintre acestea trebuie sa fie precizate clar in contractul de inchiriere. Inainte de a va pune semnatura si a conduce o masina inchiriata, asigurati-va ca ati citit toate conditiile contractului – de la specificul asigurarii, pana la clarificarea costurilor suplimentare pe care va trebui sa le suportati daca incalcati brusc orice clauza a contractului (de exemplu, returnati masina mai tarziu de termenul limita).

Stabiliti precis orice fel de termeni suplimentari

Uneori, un serviciu inchirieri auto Bucuresti implica blocarea unei anumite sume de bani de pe cardul dvs. bancar pana la sfarsitul perioadei de inchiriere, ca si garantie. Trebuie sa va asigurati ca sunt specificate in contract conditiile in care prestatorul serviciului de inchirieri auto poate folosi acesti bani si perioada de deblocare a acestora.

Verificati starea tehnica a masinii

Modelul auto inchiriat trebuie examinat chiar in parcarea de unde o preluati, in prezenta unui reprezentant al firmei de inchirieri auto. Toate defectele privind aspectul, echipamentul si starea tehnica a masinii trebuie detectate si inregistrate intr-un document special, ce trebuie intocmit in doua exemplare si certificat prin semnatura managerului si stampila firmei de inchirieri auto.

Inregistrati cantitatea de combustibil initiala

Masinile inchiriate pot fi eliberate cu rezervorul de combustibil plin sau partial umplut. In acest caz, vehiculul trebuie returnat exact cu cantitatea de combustibil ce se gasea initial in rezervor. Daca prestatorul descopera o cantitate lipsa, diferenta va trebui rambursata. Trebuie sa va asigurati ca respectiva cantitate de combustibil este precizata in contractul de inchiriere si, de asemenea, sa fie specificat costul acesteia in avans.

Studiati detaliile asigurarii

O firma de rent a car Otopeni va oferi intotdeauna spre inchiriere un vehicul asigurat. De regula, masina este asigurata in caz de avarie, furt, fiind asigurate in plus viata si sanatatea soferului si a pasagerilor. Intr-o astfel de situatie, la aparitia unui eveniment specificat in asigurare, nu va trebui sa platiti fonduri suplimentare fata de chiria stabilita. Cu toate acestea, daca sunteti de acord cu compania de inchiriere pentru o eventuala franciza, atunci, in caz de accident va trebui sa platiti singur pentru daunele minore, deoarece compania plateste doar pentru daunele grave.

Nu lasati niciodata documente in masina

La parasirea vehiculului, pastrati toate documentele de inchiriere la dvs., in caz contrar, in cazul unui furt de masina, veti avea dificultati atat cu compania de asigurari, cat si cu politia.

Pastrati-va calmul in cazul unui accident

Serviciile de inchirieri auto ofera utilizatorilor sai libertate de miscare, dar le impune o anumita responsabilitate, in legatura cu care unii soferi pot prezenta un anumit stres atunci cand conduc o masina inchiriata. Daca vehiculul este implicat intr-un accident, procedati in conformitate cu legile locale, cu conditiile de inchiriere si asigurarea aferenta. Anuntati imediat prestatorul cu privire la incident. In acest caz, apelarea politiei este obligatorie. Incercati sa surprindeti daunele suferite de masina cu camera telefonului mobil.

Salvati si pastrati actul de returnare a masinii inchiriate

La sfarsitul termenului de inchiriere, cand predati inapoi masina catre firma de inchirieri auto, obtineti semnatura reprezentantului responsabil pe documentele ce confirma integritatea vehiculului.
Scanati cu telefonul si salvati toate aceste documente. Pastrati toate politele si chitantele care v-au fost emise atunci cand ati facut contractul de inchiriere, timp de cel putin o luna de la data predarii masinii.