Cu toții deținem sau ne dorim un aparat de aer conditionat din motive evidente, însă oare ce buget alocă românii achiziționării acestui tip de aparate? Astăzi ne vom uita pe aceste date, și vă vom lăsa pe voi să trageți concluziile.

Conform calculelor, în anul 2016, în casele românilor au fost montate aproximativ 80.000 de aparate de aer condiționat, 90% dintre care au fost montate pe perioada verii, când termometrele pot indica și 40 °C în unele zone ale țării.

Dar de ce vara? Te-ai gândii că oamenii își doresc să beneficieze de montaj aer conditionat înainte să vina căldura, nu-i așa? Ei bine, adevărul este că oameni nu cred că vor avea nevoie de unul până când termometrele nu înregistrează acele temperaturi insuportabile de pe timpul verii.

Dacă facem un calcul rapid, considerând pretul mediu al unui aparat de aer condiționat 1300 de lei, ajungem la exorbitanta sumă de 104.000.000 de Lei (22.320.000 de Euro la momentul redactării acestui articol), sumă de ordinul sutelor de milioane de lei.

Dacă luam în considerare salariul mediu în România de 2500 de Lei, vom observa că un aparat de aer conditionat fix destul de ieftin constituie aproximativ 52% din salariul unui român cu salariul mediu pe economie.

Problema este că majoritatea românilor nu se gândesc înainte de a acționa. Chiar îmi trebuie acest aparat de aer condiționat? Îmi permit acest produs? Acestea sunt întrebările pe care ar trebui să ți le pui înainte de a achiziționa orice, acest lucru nefiind aplicabil doar în domeniul aparatelor de aer condiționat.

Sperăm ca te-am ajutat să faci decizia corectă și că dacă totuși te-ai hotărât că îți permiți să îți achiziționezi un aparat de aer condiționat, îl vei achiziționa pe cel potrivit nevoilor tale.