In timp ce multi proprietari incearca sa treaca la surse alternative de energie termica, producatorii incearca sa maximizeze echipamentul necesar pentru centralele termice. Ca urmare, o astfel de centrala poate fi centrala pe combustibil solid cu ardere prelungita. Recenziile unor astfel de centrale termice ofera mai multa odihna celor care, in vechiul mod, incarcau centrala cu combustibil de cateva ori pe zi, mai ales daca era vorba de lemn.

Care este secretul centralelor termice in care plinul facut de combustibil se arde in decurs de 1-2 zile? Ce face acest lucru posibil si cum sa alegeti echipamentul care sa satisfaca nevoile unui anumit consumator? Pentru a va ajuta sa determinati alegerea corecta, analizati in continuare caracteristicile unor astfel de centrale termice care le diferentiaza de celelalte modele.

Secretul arderii tip candela

Este centrala termica ce arde prelungit, cu flacara mica un miracol, o miscare de publicitate sau o realitate?

Dezamagesc imediat iubitorii misterelor – nu exista minuni. Secretul arderii prelungite a unei portiuni de combustibil solid se bazeaza pe trei elemente:

  • camera de combustie marita (de 4-5 ori mai mare decat la modelele clasice avand aceeasi putere);
  • alimentarea fortata a oxigenului catre camera de ardere cu precizie dozata;
  • design verificat plus un grad ridicat de automatizare a proceselor de lucru.

Cu alte cuvinte, cantitatea de aer este furnizata eficient catre foc, acolo unde exista o multime de lemn sau carbune, pentru a mentine temperatura agentului termic in limitele specificate. Nici mai mult, nici mai putin. Un numar nesemnificativ de kilojouli zboara in conducta. Datorita acestui fapt, eficienta este de 82-90%, iar durata de ardere a plinului de combustibil este de pana la 48 de ore, chiar si cu o calitate scazuta a combustibilului ars (deseuri de lemn, lemn brut).

Pot fi coordonate temperatura in schimbatorul de caldura si intensitatea arderii in automatizarea cuptorului. Majoritatea parametrilor unui model particular depind in mod direct de calitatea si gradul de „inteligenta” al centralei termice . Dar nu numai tehnologia inalta determina caracteristicile echipamentului. Cand alegeti centrala termica, trebuie sa acordati atentie mai multor detalii.

Ce caracteristici ale centralei termice trebuiesc urmarite?

Pe langa recenziile celorlalti clienti, cumparatorul ar trebui sa fie interesat de urmatoarele caracteristici ale centralei termice pe combustibil solid cu ardere prelungita:

  • puterea nominala a modelului (bazata pe 0,85-1,0 kW pe 10 m² de spatiu);
  • grosimea peretelui schimbatorului de caldura (in modelele de uz casnic nu mai mici de 5 mm) si calitatea otelului utilizat (puteti consulta managerii instalatiei);
  • presiunea la iesire a schimbatorului de caldura (adecvata sau nu pentru sistemele de incalzire inchise);
  • prezenta unui cuptor suplimentar de tip clasic (utilizat in absenta electricitatii);
  • intervalul de temperatura al suportului de caldura sustinut de sistemul de termoreglare (selectat pe baza tipului si a caracteristicilor circuitului de incalzire);
  • firma producatoare (echipamentul casnic va costa mai putin de 22% la aceiasi parametri de calitate si de operare).

Astfel, puteti stabili ca cea mai buna centrala termica va fi cea care se va potrivi optim sistemului dvs. de incalzire si cumpararea acestuia va va scadea minim contul bancar personal.